Munkatársaink

Ambulancia

Nagy Katalin mb. egységvezető, terápiás segítő

1995-ben szereztem szociális munkás végzettséget Szegeden, majd 2011-2012 között okleveles kisebbségpolitikai szakember mesterképzést végeztem el. 1994-től 1999-ig a Dr.Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum rehabilitációs intézetében dolgoztam, majd az intézmény átmeneti szállásának vezetője voltam 2007-ig. 2008-tól 2013-igintézményünk alacsonyküszöbű szolgáltatásának koordinátoraként tevékenykedtem. 2003-tól a Drogcentrumban, 2009-től az Alisma Egészségfejlesztő és Egészségmegőrző Közhasznú Egyesületnél megelőző-felvilágosító szolgáltatásban veszek részt.
2014 januárjától a drogambulancián terápiás segítő, valamint a Drogcentrum szociális területének vezető-helyettese vagyok.

 

Guti Kornél klinikai szakpszichológus

Klinikai szakpszichológusi és biológiatanári végzettséggel rendelkezem. Az intézmény ambuláns részlegén pszichológiai állapotfelméréssel, pszichodiagnosztikával, egyéni esetek kezelésével és csoportok vezetésével foglalkozom. A rehabilitációs centrum pszichológiai feladatait is ellátom. Pszichológia szakos hallgatók gyakorlatvezetését végzem. Munkám során főként a dinamikus alapokon nyugvó, magatartás-lélektani módszereket alkalmazom. Érdeklődésem középpontjába a hangulati, szorongásos és személyiségzavarok mellett a viselkedési addikciókkal és pszichoaktív szerekkel kapcsolatos problémák kerültek. 

 

Dr. Kovács Zsuzsanna ambulanciavezető, pszichiáter szakorvos

Pszichiáter szakorvos vagyok. 1995-től 2011-ig a Makói Kórház Pszichiátriai- és Neurológiai Rendeleőintézet és Pszichiátriai Szakrendelés kötelékein belül tevékenykedtem. 2004-től az ambulancia vezetőjeként a Drogcentrumban dolgozom. Emellett a Drogcentrum Rehabilitációs Intézetének orvosi munkáját is ellátom.

 

Dr. Prónai Csilla pszichiáter szakorvos

2004-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően a makói és a kiskunhalasi kórházak pszichiátriai osztályain dolgoztam.2012-ben szakvizsgáztam pszichiátriából. Kórházi munkám során, az akut neurológiai ellátásban is gyakorlatot szereztem, valamint donor kivizsgáló orvosként, a Véradó munkáját segítettem. Pszichiáterként a diagnózis alkotást követően gyógyszeres terápiával és pszichoterápiás szemléletű betegvezetéssel tudok a hozzám fordulóknak segítséget nyújtani. 2016 óta dolgozom a Drogcentrumban. 

 

 

Pugris Nikoletta szociális munkás (GYES-en)

Tanulmányaimat az SZTE ETSZK-n végeztem általános szociális munkás szakon. 2008 óta dolgozom a Drogcentrum metadon ambulancia részlegén. Munkám középpontjában az opiát függő személyek érdekeinek védelme, egészségének megőrzése, a megelőzés, az életvitelük javítása és az egzisztenciális problémáiknak megoldása áll (ártalomcsökkentéstől a reszocializációig terjedő intervallumban). Az ambulancia HIV és Hepatitis szűrővizsgálatainak lebonyolításában közreműködök. 2011-től a "Déli- Party Service" (DPS) néven működő új szolgáltatásunkban és a kliensirányítási rendszerben is részt veszek. Hazai pályázatok előkészítésében és megvalósításában egyaránt van tapasztalatom. 

 

Roczkov Anna szociális munkás, terápiás segítő

2002-ben szereztem szociális munkás végzettséget Szegeden. A diplomám megszerzése után a hajléktalan-ellátás különböző területein dolgoztam. 2015 augusztusától vagyok a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum Drogambulancia részlegének terápiás segítője. Feladataim közé tartozik – többek közt – a szubsztitúciós kezelésben résztvevő személyek érdekeinek védelme, életvitelük javítása, kliensellátáshoz szükséges adminisztrációs tevékenység végzése. Szociális problémák felmerülése esetén, ezek megoldásában való segítségnyújtás (munkahely keresés, segélyek intézése, lakhatási problémák megoldása).

 

Szobota Réka klinikai szakpszichológus

Debreceni Egyetemen végeztem pszichológia illetve tanár szakokon.  Egyetemi éveim alatt önkéntesként dolgoztam onkológia osztályon, ahol elsősorban gyermekekkel foglalkoztam illetve közeli hozzátartozóikkal. Diplomám megszerzése után szakmai tapasztalatom bővítését segítette a szegedi Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályon végzett szintén önkéntes munkám  illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió Játszótérprogramjának Tanácsadó Pontjának működésében jelenleg is aktívan közreműködöm. Jelenleg,  itt a Drogcentrumon belül az ambulancia stábját erősítem  emellett pedig egy speciális tréning program keretein belül gyermekek és családjaik segítésén dolgozom Hódmezővásárhelyen. További terveim között szerepel a klinikai szakirányon való továbbhaladás, családterapeuta, lovasterapeuta képesítés megszerzése.