Nappali ellátás

Egy ajtó, amin beléphetsz. Egy fotel, ahol megpihenhetsz. Programok,
amikért nem kell fizetned. Társaság, akik előtt nem kell másnak
mutatnod magad, mint aki vagy. Elfogadás. De komolyan! Egy fürdőszoba,
ahol tisztába rakhatod magad kívülről. Csoportok, ahol tisztába
rakhatod magad belülről. Néhány kedves segítő ember, aki fontosnak
tartja, hogy az ember: ember maradhasson minden körülmények között.
Egy ugródeszka, ahonnan próbálkozhatsz – újra és újra, amíg csak
szükséged van rá.

A kábítószer-használattal összefüggő problémákban érintettek részére intézményünk a napközbeni benntartózkodás mellett különféle szociális, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokat biztosít. Általános céljaink között szerepel a fiatalok körében egy olyan szemléletmód kialakítása, melynek köszönhetően képessé válhatnak egy pozitív életstílus kialakítására és a drogok visszautasítására.

Ennek eredményeképpen lehetőség nyílik társas kapcsolatok kialakítására, az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére. Szolgáltatásaink a társadalmi reintegrációt, közösségbe való visszailleszkedést, valamint a kábítószer-használók minél szélesebb rétegének elérését hivatottak biztosítani. Ellátási területe elsősorban Szeged város, másodsorban a Szegedi Kistérség.

Szolgáltatásaink:

  • Felvilágosítás, tanácsadás, tájékoztatás a drogproblémában érintettek és hozzátartozóik részére egyéni és csoportos formában.
  • A mentálhigiénés gondozási folyamat keretei között: életvitel segítése, motivációs beszélgetések, döntést elősegítő-megerősítő beszélgetések. Leállási folyamatban kontroll és pszichés támogatás, visszaesés megelőzés, ártalomcsökkentés.
  • Egészségügyi ellátásokhoz való hozzájutás elősegítése (drogambulancia, szűrővizsgálatok, más szakellátás).
  • Szociális, hivatalos ügyek intézésben segítségnyújtás, szabadidő eltöltési lehetőségek, programok.
  • Mosási tusolási, étkezési lehetőség (vajas kenyér, tea)
  • Hozzátartozói csoport szenvedélybetegek hozzátartozóinak, amely segít abban, hogy konstruktívan tudják kezelni családi élethelyzeteiket.
  • Családterápia
  • Fű-Vész klub: Mindenki számára nyitott, akár anonim módon is igénybe vehető programokkal, szabadidő eltöltési lehetőségekkel vár minden érdeklődőt. Szeged legjobb zsonglőr-klubja is itt működik. Ingyenes internet hozzáférés, csocsó, ping-pong, darts, kiállítások, filmestek, diavetítéssel egybekötött előadások, performance-ok.

A klub szolgáltatásai ingyenesek, fő alapelve az önszerveződés erősítése, az alkotó műhelyformára való törekvés, a kreativitás kibontakoztatása és közösségépítés.