Articles

Nyitva tartási idő: hétköznap 8-16 óra

Az alacsonyküszöbű szolgáltatás nemcsak droghasználóknak, hanem a problémában érintett más személyeknek is segítséget nyújt tanácsadás, felvilágosítás formájában az anonimitás tiszteletben tartásával. A szolgáltatás igénybevételéhez elég egy megszólítási név, vagy a segítséget kérő önmaga alkotta fogalom. A cél a leállásra való motiválás, a magasabb küszöbű szolgáltatások irányába kisérés.

 

Szolgáltatásainkat igénybe vehetik az intézmény más ellátási egységeiben gondozásban lévő, illetve a Drogcentrum kezelési rendszerén kívül eső szerhasználók is. Az ellátotti kör elsősorban a Szegedi Kistérség területére terjed ki.

 

Az igénybe vevők részére tisztálkodási- és mosási lehetőséget, ingyenes hideg élelmet (tea, vajas kenyér) biztosítunk. Lehetőség van továbbá a szabadidő eltöltésére is. A hozzánk fordulók számára ingyenes internet hozzáférés, tv, csocsó, ping-pong biztosított, de intézményünk rendelkezik játékkonzollal és vetítőberendezéssel is.

 

Utcai szociális munkásaink az intézményes ellátástól valamilyen okból távol maradók számára segítenek megkönnyíteni a szükséges szolgáltatások elérését. Az elsődleges szempont egy olyan kapcsolatrendszer kialakítása, melynek segítségével az utcán vagy közösségi helyeken huzamosabb időt eltöltő szerhasználó személyek bizalommal kereshetik fel intézményünket.

 

„Déli-Party Service” megkeresőszolgálatunk munkatársai Szeged frekventáltabb szórakozóhelyein, a droghasználat szempontjából leginkább veszélyeztetett fiatalabb korosztály körében végeznek prevenciós tevékenységet, nyújtanak információt. Céljuk, hogy minden a problémában érintett személy számára eljuttassák a megfelelő segítségnyújtási lehetőségeket. A szórakozóhelyeken a drogcentrum munkatársainak az előzetes komplex képzésben részesülő önkéntesek is segítik munkájukat.